Ohio Stadium

Ohio Stadium, eller hästskon som den också kallas, är en amerikansk fotbollsarena som ligger i Columbus, Ohio. Den ligger på området för universitet The Ohio State University. Den fungerar främst som hemmaplan för det amerikanska fotbollslaget Ohio State Buckeyes. Det är även en plats där det anordnas events för universitet.

Historien bakom arenan

Den första matchen som någonsin spelades på arenan var mellan Ohio State Buckeyes och Ohio Wesleyan University år 1922. Den sågs endast av 25 000 personer, vilket var oroande eftersom arenan endast var halvfull. Dock var det ingen fara då nästa match drog över 72 000 åskådare. Publikrekordet för arenan är 100 189 personer.

Ohio State Buckeyes

Hemmalaget för denna arena heter alltså Ohio State Buckeyes och spelar amerikansk fotboll på collagenivå. Laget är ett av de fem bästa i hela USA när det kommer till att dra publik till matcherna. De rankas även högt när det kommer till atmosfär och upplevelse bland annat tack vare sin orkester.

Något som är typiskt för arenan är att fansen alltid skanderar O-H-I-O på ett speciellt sätt. Det börjar med att en del av arenan säger O innan nästa del av arenan fortsätter. Detta kan hålla på i allt från fem till tio minuter och kulmineras sedan när det är dags för avspark.