Michigan Stadium

Michigan Stadium är USA:s största sportarena och även det näst största i hela världen. Det har smeknamnet The Big House på grund av sin storlek. Denna arena är Michigans Universitets amerikanska fotbollsarena och ligger i Ann Arbor i Michigan. Den officiella publikkapaciteten är 107 601 personer men denna har dock överskridits.

Historia om Michigan Stadium

Michigan Stadium byggdes redan 1926 och hade då kapaciteten att ha 72 000 åskådare, något som snart utökades. 1930 installerades elektriska poängtavlor och arenan var den första i USA att använda dessa för att hålla koll på speltiden. Det var dock inte förrän år 1980 som arenan fick sitt smeknamn The Big House.

Mer fakta om The Big House

Michigan Stadium hade år 2006 haft 200 matcher i följd med över 100 000 åskådare. 2007 beslutades att The Big House skulle renoveras för så mycket som över 2 miljarder svenska kronor. Dock stötte detta på mycket protester från olika håll. Själva projektet var därmed inte färdigt förrän precis innan säsongen 2010.

Michigan Stadium är en vacker arena både inuti och utanpå och det märks att den är bekostad. Förutom amerikansk fotboll håller den även examensceremonin för Michigans Universitet, samt hockey- och fotbollsmatcher. Real Madrid och Manchester United spelade också en fotbollsmatch där som fick publikrekordet för en fotbollsmatch i USA, med 109 318 besökare.