Melbourne Cricket Ground

Sport, musik, religion, kulturella monument och andra fantastiska upplevelser? I Yarra Park i Melbourne finns en gemensam nämnare för alla dessa, nämligen ”The G”. Sedan denna arena byggdes 1853 har ”The G” stoltserat med en stor mängd evenemang enligt ovan. Här blir besökaren garanterat inte besviken eftersom det alltid finns något för alla!

Centralt läge

Melbourne Cricket Ground

Melbourne Cricket Ground är en rejält stor arena, faktum är att den är den 10:e största arenan i världen och den allra största i Australien. Läget med gångavstånd från centrala Melbourne är smidigt för besökaren och arenan åtnjuter dessutom närheten till järnvägstransport. På området finns också välbesökta National Sports Museum.

En arena i ständig förändring

Klubben MCC (Melbourne Cricket Club) som grundades år 1838 beslutade 1853 att uppföra en arena eftersom det fanns behov av att ha en ”riktig” plats att spela på. The G har sedan den byggdes varit en plats som ständigt förändrats och anpassats till olika event. Bland hölls OS här, år 1956.

I sin nuvarande form har denna arena kapacitet för hela 130 000 stående besökare (något som testades vid ett event 1959) men då detta i nutid anses vara farligt har arenan en formell begränsning på runt 100 000 besökare, varav ungefär 95 000 sittande. The G renoverades nyligen för runt 55 miljoner dollar.